Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.

_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


CD van de Week - Die jungen Waldensteiner



Mijn Profiel

Nees
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

2019 Hitparade Week 25
15 juni 2019 00:45

2019 Hitparade week 24
08 juni 2019 00:54

Urkunde Week 23 - 2019
08 juni 2019 00:51

2019 Recept week 24
08 juni 2019 00:43

2019 - Week 22 - 23
03 juni 2019 17:00




Fotoboeken


Oktober 2011 (58)
_
December 2014 (38)
_

September 2013 (66)
_
November 2011 (53)
_

2012 Februari (53)
_
2015 september (89)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Andrea Schön
04 mei 2019 10:54
_
Hallo, vielen Dank für Euere Unterstützung. Top 3 in eueren Charts finde ich super. Hoi, heel erg bedankt voor jullie steund. Ik vindt dat super top 3 . Dank je wel. LG Andrea

Andreas Schießl
27 maart 2019 10:14
_
Wolfsegger - Des is Bayern https://www.youtube.com/watch?v=CLb_Z0_gNkQ&feature=share Hört mal rein unt sagt mir wie es euch gefällt.

Juergen
05 maart 2019 19:52
_
Franz Lippert, Mein Herz schlägt nur für Country




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Bell55 om 23:55
_
Bell55 Online

Door Bell55 om 23:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door virgo om 23:42
_
Virgo Online

Door bigfish om 23:36
_
Bigfish Online

Door BIBI259 om 23:34
_
BIBI259 Online

Door xxmokum om 23:32
_
Xxmokum Online

Door Annemarie. om 23:30
_
Annemarie. Online

Door inge55 om 23:26
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Minestronesoep



Benodigdheden: 4-6 personen

150 gram witte bonen, zoals cannellinibonen

2 eetlepels olijfolie

125 gram pancetta in blokjes

1 grote ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 grote wortel, in plakjes

2 bleekselderijstengels, in plakjes

1 blik tomatenblokjes

1,5 – 2 liter kippenbouillon

1 laurierblad

Verschillende soorten groente (courgette, sperziebonen in de zomer, witte kool en aardappel in de winter)

150 gram pasta

4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

1 handjevol verse basilicum, grof gehakt (in de zomer)

Grote soeppan

Vers boerenbruin of ciabattabrood

Groene salade



Stappen

Bak de groenten aan
Gebruik je gedroogde bonen, zet ze dan de nacht van tevoren te weken in water.
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en spekjes 10 minuten op laag vuur.

Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak het mengsel nog 5 minuten.

Voeg tomaten en bonen toe en zet alles nog kort aan.

Voeg vocht toe
Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en breng alles aan de kook.

Laat 50-60 minuten op zacht vuur doorkoken, tot de bonen gaar zijn (met bonen uit blik is de kooktijd korter).

Voeg groente en pasta toe
Voeg de laatste 10-15 minuten groenten als courgette of sperziebonen toe.

Doe ook de pasta erbij en kook tot alles beetgaar is.

Maak af en serveer
Verwijder het laurierblaadje.

Breng de soep op smaak met zout en peper (maak hem niet te zout als je er ook nog parmezaanse kaas aan toevoegt). Voeg op het laatste moment de basilicum toe en strooi wat parmezaanse kaas over elk bord.

Serveer met boerenbrood of ciabatta en een groene salade.

Varieer
Je kunt elke groentesoort van het seizoen gebruiken.

Gebruik groenten zoals sperziebonen, peultjes of doperwten in de zomer en knolgroenten zoals winterwortelen en pastinaak of kool in de winter.

In de winter maak je de soep steviger met aardappelen en kun je ook stukjes vlees of gehaktballetjes toevoegen.

Ook kun je kruiden als peterselie, salie of majoraan meebakken.







Geplaatst op 23 januari 2015 21:12 en 2810 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.