Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.

_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


CD van de Week -



Mijn Profiel

Nees
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

2019 Hitparade Week 26
21 juni 2019 23:51

2019 Hitparade Week 25
15 juni 2019 00:45

2019 Hitparade week 24
08 juni 2019 00:54

Urkunde Week 23 - 2019
08 juni 2019 00:51

2019 Recept week 24
08 juni 2019 00:43




Fotoboeken


Mei 2014 cd's (109)
_
September 2014 (83)
_

2016 - Februari (71)
_
Oktober 2012 (68)
_

December 2009 (38)
_
2013 Januari (61)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Andrea Schön
04 mei 2019 10:54
_
Hallo, vielen Dank für Euere Unterstützung. Top 3 in eueren Charts finde ich super. Hoi, heel erg bedankt voor jullie steund. Ik vindt dat super top 3 . Dank je wel. LG Andrea

Andreas Schießl
27 maart 2019 10:14
_
Wolfsegger - Des is Bayern https://www.youtube.com/watch?v=CLb_Z0_gNkQ&feature=share Hört mal rein unt sagt mir wie es euch gefällt.

Juergen
05 maart 2019 19:52
_
Franz Lippert, Mein Herz schlägt nur für Country




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Keesvi om 01:30
_
Keesvi Online

Door cc om 00:56
_
Cc Online

Door C.S. om 00:56
_
C.S. Online

Door blueslabel.nl om 00:50
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marijkean om 00:48
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door marijkean om 00:44
_
Nieuwe Kunstwerk van de dag geplaatst

Door marijkean om 00:36
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door marijkean om 00:30
_
Marijkean Online





_

Andere artikelen



Rösti Zwitserse



Ingrediënten 2 personen:


500 gram Aardappelen

1 Ui

1 eetlepel Bloem

100 gram verse zachte geitenkaas

1 Ei (voor twee personen is 1 ei nog steeds genoeg)

Peper, Zout, Nootmuskaat

Boter


Gereedschap:

Grote Rasp of Keukenmachine

Mengkom

Garde

Anti-aanbak koekepan

Vlamverdeler



Maak het aardappelmengsel

Klop de geitenkaas en het ei met een garde mooi los in de mengkom. Pel het ui en rasp het grof. Doe het in de kom. Schil de aardappels, verwijder de pitten en rasp ze grof. Roer ze direct door het kaasmengsel, want aardappel verkleurt meteen. Roer een eetlepel bloem door het mengsel.

Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, roer nog eenmaal.

Bak de rösti aan één kant

Leg de vlamverdeler op het vuur en laat hem helemaal heet worden. Zet de anti-aanbakpan erop. Smelt een beetje vet erin. (Het kán zonder vet in zo’n pan, maar dan gaart het minder goed. En aardappels smaken mét wat vet toch echt lekkerder.) Leg het aardappelmengsel in de pan en druk hem mooi glad. en deksel op de pan.

Zet het vuur vrij laag. Laat hem langzaam garen: minimaal vijfentwintig minuten per kant.

Keer de rösti

Vet een groot bord in met een klein beetje olie of boter. Leg het bord op de pan. Houd pan met bord boven een schoon stuk aanrecht. Keer het geheel in één beweging. Nu geen deksel op de pan.

Bak de rösti aan de andere kant

Laat de rösti zachtjes vanaf het bord terug in de pan glijden. Zet de pan op het vuur. Er hoeft nu geen vet meer in de pan. De kaas laat genoeg vet los om de rösti in te bakken. Tenminste: zo werkt het met de anti-aanbakpan. Gebruik je een (giet-)ijzeren koekepan, prik dan met de steel van een lepel kleine gaatjes in de omgekeerde rösti. Leg een klein klontje boter op elk gaatje, of giet er een drupje vloeibaar vet in. Laat ook de tweede kant langzaam garen.







Geplaatst op 31 juli 2015 23:15 en 2635 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Evita57  
31 mei 2014 15:28
Dat vind ik zo lekker.
Met een beetje variatie ook.
zal het morgen maken.
dank je welGroetjes

Charissa46  
06 mrt 2015 22:50
Ziet er heerlijk uit...ga het zeker eens proberen :grin:
_