Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_

_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


CD van de Week - Gerlosbluat



Mijn Profiel

Nees
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

2017 Hitparade No. 30
22 juli 2017 00:26

2017 Hitparade No. 29
15 juli 2017 00:39

2017 Hitparade No.28
08 juli 2017 00:54

2017 Hitparade No. 27
01 juli 2017 01:13

2017 Hitparade No. 26
24 juni 2017 00:27




Fotoboeken


2015 Juni (168)
_
Oktober 2010 (49)
_

Juli 2011 (65)
_
2012 juni (24)
_

April 2014 (38)
_
2014 - Maart (76)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Ron klos
20 maart 2017 13:12
_
Hallo???? ik was zaterdag de 18-maart,zoals ieder jaar in keulen van Florian,wat een slecht en eentonig programma met weinig, artiesten,jammer.

Michael Korn
19 maart 2017 00:03
_
Servus, hier hab ich einen Vorschlag für Euch: I HABS BERGFEUER GSEHN https://youtu.be/h6aYQAAu_1Y Liebe Grüße aus Bayern, Michael

Marc Boels
28 januari 2017 22:45
_
Hallo, Michaela Zondler, Ich geh mit dir wohin du gehst. Zeer sympatieke sangeres.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 18:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:32
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Marianne om 18:32
_
Marianne Online

Door Rosalina42 om 18:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:30
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

_
R
ecepten

Weblog artikelen


witlof met speklapje
Categorie: Recepten



Lees verder | 654 keer bekeken | reacties: 0 | 17 okt 2015 11:29



Rösti Zwitserse
Categorie: Recepten

Ingrediënten 2 personen: 500 gram Aardappelen 1 Ui 1 eetlepel Bloem 100 gram verse zachte geitenkaas 1 Ei (voor twee personen is 1 ei nog steeds genoeg) Peper, Zout, Nootmuskaat Boter

Gereedschap: Grote Rasp of Keukenmachine Mengkom Garde Anti-aanbak koekepan Vlamverdeler Maak het aardappelmengsel Klop de geitenkaas en het ei met een garde mooi los in de mengkom. Pel het ui en rasp het grof. Doe het in de kom. Schil de aardappels, verwijder de pitten en rasp ze grof. ...


Lees verder | 2172 keer bekeken | reacties: 2 | 31 jul 2015 23:15



Italiaanse Appeltaart
Categorie: Recepten

met Amaretto en Amaretti Ingrediënten: 500 gram stevige appels (liefst Elstar of Rubens) 150 gram amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) 1 flink glas Di Saronno Amaretto 200 gram zachte boter 175 gram suiker 2 zakjes vanillesuiker mespunt zout 4 grote eieren 220 gram zelfrijzend bakmeel rasp ...

Hulpmiddelen Springvorm 26 of 28 cm bakpapier mixer of keukenmachine Voorbereiding Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in hele dunne schijfjes. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Vet de rand van de vorm in. Maak 2 flinke eetlepels van de amaretti heel fijn. Strooi ...


Lees verder | 27955 keer bekeken | reacties: 0 | 17 apr 2015 22:08



Minestronesoep
Categorie: Recepten

Benodigdheden: 4-6 personen 150 gram witte bonen, zoals cannellinibonen 2 eetlepels olijfolie 125 gram pancetta in blokjes 1 grote ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 grote wortel, in plakjes 2 bleekselderijstengels, in plakjes 1 blik tomatenblokjes 1,5 – 2 liter kippenbouillon 1 ...

Stappen Bak de groenten aan Gebruik je gedroogde bonen, zet ze dan de nacht van tevoren te weken in water. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en spekjes 10 minuten op laag vuur. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak het mengsel nog 5 minuten. ...


Lees verder | 2386 keer bekeken | reacties: 0 | 23 jan 2015 21:12



Apfelstrudel
Categorie: Recepten

Apfelstrudel van bladerdeeg Boodschappenlijst = ingrediënten voor 4 personen 500 gram appels 100 gram suiker 40 ml calvados 40 ml rum 30 gram paneermeel 50 gram rozijnen citroensap 250 gram bladerdeeg, kant en klaar uitgerold, uit het koelvak (40x40 cm groot) Boter paneermeel poe ...

Hulpmiddelen: Bakplaat Bereidingstijd: 1 uur Gang: Nagerecht Bereidingswijze: De Appels schillen, in kwarten snijden, klokkenhuis verwijderen en in plakken snijden. Plakjes appel, citroensap, suiker, calvados, rum, paneermeel en rozijnen mengen en laten trekken. Het bladerdeeg uitleggen, bestrijken ...


Lees verder | 2396 keer bekeken | reacties: 3 | 12 dec 2014 21:43



De Echte Duitse zuurkool
Categorie: Recepten

'De Echte Duitse zuurkool' Als ik deze zuurkool maak dan smult iedereen er altijd van en wordt altijd het recept gevraagd Ingrediënten 500 gram zuurkool naturel (liefst verse) 1 middelgrote ui 1 middelgrote appel (liefst Elstar) 2 teentjes knoflook 1 afgestreken eetlepel suiker 1 glas witte ...

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Schil de aardappel. Bereidingswijze Verhit de boter in een pan. Smoor hierin de uisnippers en de knoflook zacht en glazig. Voeg de appelblokjes toe en bak deze even mee. Voeg dan ...


Lees verder | 2090 keer bekeken | reacties: 4 | 21 nov 2014 23:53



Käsespätzle
Categorie: Recepten

In Oostenrijk maakte men het gerecht oorspronkelijk zonder spek, maar die spek is juist een passende smaakmaker in het geheel. Officieel wordt het gerecht gemaakt met spätzle, een soort pasta. verkrijgbaar in speciaalzaken en zo nu en dan zie je het ook bij de Duitse supermarkten. Ook in ...

Ingrediënten (2p): 200 gram spätzle of macaroni 125 gram magere spekreepjes of dobbelsteentjes spek 2 grote uien 150 gram geraspte gruyere kaas of belegen kaas 1 eetlepel olie Champignons Bereiding: Kook de macaroni/spatzle volgens de gebruiksaanwijzing Snij de uien in halve ...


Lees verder | 2425 keer bekeken | reacties: 2 | 31 okt 2014 23:53



Spätzle ovenschotel met zuurkool en worst
Categorie: Recepten

Ingrediënten: Porties: 2 150 - 200 gr. Spätzle Olijfolie 150 gr. Spekreepjes 1 grote ui, versnipperd 30 gr boter 1 kleine Gala appel, zonder klokhuis en in stukjes gesneden 2 eetlepels bruine basterdsuiker 350 gr zuurkool 1 Rookworst of Frankfurter

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de Spätzle volgens de gebruiksaanwijzing Bak het spek in een koekenpan op matig vuur, en roer voortdurend totdat de bacon knapperig is Haal de spek uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten. Zet het spek opzij. Bak de ui ...


Lees verder | 2266 keer bekeken | reacties: 0 | 03 okt 2014 23:43



Zuurkoolstrudel met Rookworst en Ananas
Categorie: Recepten

Ingrediënten: 1 verpakking koelvers pizzadeeg (600 gram) 500 gram verse Zuurkool 1 Rookworst (250 gram) 2 eetlepels Mosterd 1 Blik Ananasstukjes (227 gram) 2 Eetlepels Melk 2 theelepels Komijnzaad

Materiaal: Bakplaat, bekleed met bakpapier zeef Bereiden: Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking uit op de bakplaat (de tomatensaus uit de verpakking wordt niet gebruikt) Laat de Ananasstukjes goed uitlekken Laat de zuurkool goed uitlekken ...


Lees verder | 1775 keer bekeken | reacties: 1 | 27 sep 2014 00:03



Wiener Zwiebel Rostbraten
Categorie: Recepten

Ingrediënten: 4 personen 4 plakken rostbraten per stuk 180 gr. (runderschnitzels van de hoge rib) Materialen: Grote pan en middel grote pan; kunnen ook 2 koekenpannen zijn plat bord Om te serveren: grote schaal

Bereiden: 2 middelgrote uien 2 eetlepels bloem 4 plakken rostbraten per stuk 180 gr zout zwarte peper versgemalen 2 eetlepels olie 3 eetlepels boter 1/8 liter runderbouillon, zelf getrokken of van een blokje Pel de uien en snij ze zo veel mogelijk in gelijkmatige ringen. Schep de bloem op ...


Lees verder | 2950 keer bekeken | reacties: 0 | 15 aug 2014 21:54



Italiaanse Groentesoep
Categorie: Recepten

Vegetarisch gerecht voor 4 personen 3 eetl. olijfolie 250 gr. Italiaanse roerbakgroenten 1 L kruiden- of groentenbouillon (van tablet) 2 eetl. pesto Chiabattabrood

bereidingstijd: ca. 10 minuten Bereiden: Verhit de olijfolie en roerbak hierin de Italiaanse groente 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 4 minuten Roer de pesto erdoor Serveer de soep met Ciabattabrood en eventueel met olijfolie om het brood in te dopen. Tip: Voeg tijdens ...


Lees verder | 1530 keer bekeken | reacties: 2 | 08 aug 2014 22:11



Tiroler Gröstl
Categorie: Recepten

Gebakken aardappelen met varkensvlees 4 personen 600 gr. (in de schil) gekookte aardappels 1 middelgrote ui 300 gr. gaar varkensvlees (resten of gekookte ham) 80 gr. boter zout zwarte peper versgemalen 1 theel. gedroogde fijngewreven marjolein 1 bosje peterselie 2 eetl. boter 4 eieren Bereidingstijd: ...

Schil de koude aardappels en snij ze in dunne plakjes. Pel de ui en hak hem fijn. Snij het varkensvlees in kleine blokjes. Verhit de boter in een grote pan. Fruit hierin de uisnippers licht aan. Voeg de plakjes aardappel en de vleesblokjes toe. breng op smaak met zout, peper en marjolein. Laat regelmatig ...


Lees verder | 2653 keer bekeken | reacties: 0 | 20 jun 2014 22:22



Vlindermacaroni met Ham en Champignons
Categorie: Recepten

Ingredienten: 4 pers. 250 champignons in plakjes 3 Eetlepel (olijf)olie 1 kleine fijngesneden ui 1 fijngesneden knoflookteentje 200 Gram ham in blokjes 1 blik tomatenblokjes op sap 1 Eetlepel Italiaanse kruiden 400 Gram vlindermacaroni 4 takjes fijngesneden peterselie

Kook instructies: Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook al omscheppend goudbruin Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de ham- en tomatenblokjes met sap toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Laat de saus, zonder deksel op de pan, zachtjes inkoken Kook ...


Lees verder | 1210 keer bekeken | reacties: 0 | 20 jun 2014 22:20



Mini Appeltaartjes
Categorie: Recepten

voor 10 stuks: 250 gr Zelfrijzend Bakmeel 125 gr basterdsuiker 1⁄2 tl zout 1 zakje vanillesuiker 160 gr boter (kamertemperatuur) 1 el melk 1 middelgrote appel eventueel voor decoratie: poedersuiker Keukengerei Muffinbakblik Bereidingstijd Baktijd ca. 30 minuten Oventemperatuur Gasoven: ...

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor en plaats een rooster onder het midden van de oven. Vet het muffinbakblik in met boter of gebruik Dr Oetker Bakspray. Meng Zelfrijzend Bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker door elkaar. Voeg de boter en de melk toe en meng alles totdat er een ...


Lees verder | 1586 keer bekeken | reacties: 0 | 30 mei 2014 22:06



Oostenrijkse Flensjes
Categorie: Recepten

Deze Oostenrijkse flensjes worden vaak met warme aalbessengelei, abrikozejam of aardbeienjam bestreken, in vieren gevouwen en warm en bestoven met poedersuiker geserveerd. Oprollen is niet gebruikelijk; dat wordt alleen bij pannenkoeken gedaan.

Ingrediënten: 1.25 g bloem, 1 snuft zout, . 3 eieren, 2 eidooiers, 1/4 I melk, boter of olie voor het bakken Bereiding Meng in een kom de bloem, eieren, eidooiers en het zout. Roer de melk erdoor en laat het beslag afgedekt 30 minuten op kamertemperatuur staan. Verhit de boter of olie ...


Lees verder | 1272 keer bekeken | reacties: 2 | 24 mei 2013 16:38



Gehaktknödels
Categorie: Recepten

Recept uit Oostenrijk

Ingrediënten voor 4 personen Deeg: 500 gram bloem zout water Vulling: 100 gr. gebraden varkensvlees 100 gr. gebraden rundvlees 150 gr. gebraden gehakt 1 ui 1 teentje knolook zout peper majoraan 1 - 2 eetlepels boter BEREIDING: Van de bloem, water en zout een niet ...


Lees verder | 1448 keer bekeken | reacties: 1 | 21 apr 2012 16:50



Bayerische Schweinepfeffer
Categorie: Recepten

Stoofpot gemarineertd varkensvlees en witte kool Bereidingstijd 60minuten - marinadetijd niet meegerekend 4 personen Ingrediënten: 600 gram Varkenslappen 6 Jeneverbessen 2 Laurierblaadjes ¼ liter Rode wijn 2 Uien 2 Vleestomaten ¼ Witte Kool 50 gram Boter 100 gram Spekblokjes 2 ...

Voorbereiding: Snij het vlees in blokjes Leg het met de jeneverbessen en laurierbladen minstens 6 uur in de rode wijn Schep het vlees met een schuimspaan uit de marinade en dep het droog. Snij de gepelde uien in ringen. Ontvel de tomaten en snij ze in vieren. Pel de buitenste bladeren van de ...


Lees verder | 1489 keer bekeken | reacties: 1 | 20 nov 2011 13:07






Fotoboeken


Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.